Feestje na afronding werkzaamheden bij de Lek

Feestje na afronding werkzaamheden bij de Lek

Rijkswaterstaat is na jaren werk klaar met het project ‘Ruimte voor de Lek’. Dankzij de megaklus heeft de rivier onder meer bij Nieuwegein meer ruimte gekregen. Ook is het gebied aantrekkelijker geworden voor recreanten.

Volgens Rijkswaterstaat is het belangrijk dat alle werkzaamheden zijn uitgevoerd. “We hebben de veiligheid flink kunnen vergroten. Door de rivier meer ruimte te geven, krijg je minder snel wateroverlast en overstromingen. Maar we wilden het gebied ook mooier maken,” zegt Huub Hector, de projectleider van Ruimte voor de Lek.

Het project veroorzaakte in het begin fikse weerstand van bewoners, omdat er ook nieuwbouw in de plannen was opgenomen. De kritiek is veelal verstomd, omdat er maatregelen zijn aangepast en er veel natuur voor terug is gekomen.“Er is bijvoorbeeld speelnatuur aangelegd in Nieuwegein. Ook zijn er zijn door het hele gebied uitzichtpunten, extra wandelroutes, een vissteiger en een ruiterroute gekomen,” aldus Hector.

Rijkswaterstaat is naar eigen zeggen tevreden met het resultaat. “Het is echt mooi. Ik ben er trots op dat we dit met zoveel partijen voor elkaar hebben gekregen. Het gaat daarbij om zowel de provincie Utrecht, vier gemeenten, Rijkswaterstaat als dus de bewoners.”

Donderdag 12 mei vierden alle partijen tijdens een feestje dat de werkzaamheden nu zijn afgerond. Er werd onder meer een wandeling in het gebied gehouden en de Utrechtse dichter Ingmar Heytze was betrokken bij de symbolische afronding van het project.

Onze videograaf Benno Mulder maakte er een videoverslag van. Klik op het videocameraatje hieronder voor de video.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren