Feestelijke uitreiking voucher voor groene bewonersinitiatief in Fokkesteeg

Tien aansprekende groene buurtinitiatieven ontvingen op 2 november uit handen van gedeputeerde Mirjam Maasdam van de Provincie Utrecht hun voucher ‘Beleef en bewonder!’, ter waarde van 500,- of 1.000,- euro. De bewoners- of vrijwilligersgroepen kunnen hiermee een bijdrage leveren aan de vergroening van hun dorp of wijk. Ook de wijk Fokkesteeg kreeg vandaag een voucher uitgereikt voor het initiatief Buurttuin Circeltje Rond in de wijk.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werden vouchers uitgereikt aan heel diverse projecten waaronder vlindertuinen, een bijenhotel, de vergroening van buurten en schoolpleinen en het onderhoud van twee poelen en broedplaatsen voor ringslang en ijsvogel. “Goed om te zien dat er zoveel Utrechters op verschillende manieren betrokken zijn bij de vergroening van hun omgeving. Zo werken we met z’n allen op eigen wijze aan behoud en versterking van de prachtige natuur in onze provincie” aldus Mirjam Maasdam.

Over Buurttuin Circeltje Rond
Buurttuin Cirkeltje Rond is een buurtinitiatief van buurtbewoners Eveline Zoomers, Eloise Groenveld en Marten Buis. Na een intensieve voorbereiding en opbouwperiode is de eet-en plukbare Buurttuin Cirkeltje Rond opgeleverd. De buurttuin is bedoeld als een ontmoetingsplaats voor wijkbewoners om te vertoeven, beleven of te tuinieren. De Gemeente Nieuwegein, IVN, Vlinderstichting en de Geinsche Hof hebben gezamenlijk de tuin vorm gegeven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren