Feestelijke start bouw ‘Ivy Apartments’ in City Nieuwegein

Na de succesvolle oplevering van 66 woningen in Mae Apartments is Bridges Real Estate gestart met de ontwikkeling van haar tweede grote nieuwbouwproject in Nieuwegein.

Een feestelijke mijlpaal voor Bridges Real Estate: op woensdag 11 mei 2022 is het slaan van de eerste paal van nieuwbouwproject ‘ivy Apartments’ gevierd. Hiermee is de bouw van 99 middeldure huurappartementen in het hart van Nieuwegein officieel van start gegaan. Ook de straatnaam is onthuld: Plein 1971, een verwijzing naar het ontstaansjaar van de gemeente Nieuwegein. De ontwikkeling is onderdeel van de totale vernieuwing van het Stationsgebied in City Nieuwegein en een samenwerking van Bridges met de provincie Utrecht en gemeente Nieuwegein. De oplevering van de woningen wordt begin 2024 verwacht.

“We zijn blij en verheugd om samen met onze partners deze nieuwe fase in te gaan. Na de succesvolle oplevering van Mae Apartments is dit onze tweede vooraanstaande ontwikkeling in Nieuwegein. De ontwikkeling van het Stationsgebied biedt ontzettend veel mogelijkheden en wij zijn trots om daar onderdeel van uit te maken. We kijken uit naar een fantastisch eindresultaat op deze plek, waar straks écht iedereen wil wonen,” aldus Paul Vermaat.

Eigentijds wonen voor alle leeftijden
De stijlvolle en eigentijdse woningen zijn ontworpen voor diverse doelgroepen. De appartementen variëren in grootte van 57 tot 100 m2, zijn gelijkvloers, beschikken over een eigen buitenruimte en een geweldig uitzicht op Nieuwegein of de groene binnentuin. De afwerking is kenmerkend voor Bridges Real Estate: luxe en hoogwaardig, tot in de kleinste details. Hoewel de appartementen zich straks middenin het bruisende City Nieuwegein bevinden, zullen ze een oase van rust bieden aan hun nieuwe bewoners; de gezamenlijke tuin, weloverwogen architectuur en fijne indeling van de woningen zorgen voor een comfortabel woongenot.

City Nieuwegein
De appartementen zijn uitstekend gelegen, met openbare voorzieningen om de hoek; winkelcentrum Cityplaza bevindt zich op loopafstand en tram en bus stoppen pal voor de deur. Met directe verbindingen naar Utrecht Centraal en Utrecht Science Park wordt er optimaal antwoord gegeven
op het mobiliteitsvraagstuk in City Nieuwegein. Voor auto­ gebruikers worden slimme aanrijroutes en ondergrondse parkeermogelijkheden in het nieuwe complex gerealiseerd.

Vernieuwing Stationsgebied
De realisatie van de appartementen is onderdeel van een totale ontwikkeling en positionering van City Nieuwegein, waarbij de focus ligt op het creëren van een levendiger, duurzamer, groener en gezonder gebied. De vernieuwing van City is zelfs winnaar van de Publieksprijs SKG Award 2022, een Nederlandse prijs voor een bijzonder initiatief in duurzame gebiedsontwikkeling. Met de realisatie van de appartementen levert Bridges een aanzienlijke bijdrage aan de ontwikkelambitie van de gemeente Nieuwegein: 2.000 nieuwe woningen rondom het Stationsgebied. Over enkele jaren bevindt zich hier een modern en duurzaam knooppunt voor tram en bus, waar bewoners en passanten kunnen genieten van de ultieme combinatie: wonen, werken en recreëren.

2 thoughts on “Feestelijke start bouw ‘Ivy Apartments’ in City Nieuwegein

 1. Sneijder

  Maak eerst de plannen in blokhoeve af die zijn al 4 jaar bekend maar zien nog niets gebeuren
  De miljoen voor de elektra kabels is ook op niets mee gebeurt kunnen weer een lange rij huizen gebouwd worden

  1. Brigitte De de Vries

   Inderdaad goed verwoord.
   Maak eerst eens wat af

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk