Feestelijke opening The Pit

Jongeren van De Vrienden van Muziek maken al enige tijd gebruik van The Pit, het voormalig buurtcentrum Feniks, voor hun activiteiten. Op zaterdag 21 november aanstaande zal de officiële opening worden verricht. Het oude gebouw aan de Nedereindseweg is flink opgeknapt door de jongeren en wordt geheel gerund door spontane vrijwilligers die er graag aan werken om een plek voor jongeren in Nieuwegein te hebben. Een plek om elkaar te ontmoeten en muziektalent te delen door evenementen. In het jongerencentrum vinden muziekoptredens plaats en zijn oefenruimtes voor popbandjes.

Vrijdag 9 oktober j.l. is de huurovereenkomst ondertekend door de beheerstichting die het gebouw de komende 10 jaar exploiteert, beheert en onderhoudt. ’Met The Pit is er een jongerencentrum en poppodium dat aansluit bij de behoeften van jongeren. Zo’n eigen plek was een lang gekoesterde wens. Er is nu een prachtig initiatief van de jongeren. De gemeente maakt dit initiatief en de eigen kracht van de beheerstichting van harte mogelijk’, aldus wethouder Martijn Stekelenburg van onder andere Cultuur.

Op zaterdag 21 november om 14.00 uur zal de opening worden verricht en een rondleiding worden gegeven. De band Clemence zal die middag laten zien wat zij kunnen. In de avond, rond 20.30 uur zullen drie bands optreden.

The Pit is de hele week open. Maandag t/m donderdag van 20.00 uur tot 01.00 uur. Vrijdag t/m zaterdag van 21.00 uur tot 03.00 uur en op zondag van 20.00 uur tot 01.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk