Feestelijke opening eerste fase Stadscentrum

Burgemeester Frans Backhuijs van de gemeente Nieuwegein heeft vanmorgen, donderdag 29 september 2011, om 10.45 uur officieel de eerste fase van de uitbreiding van stadscentrum Cityplaza geopend. Gelijkertijd heeft de burgemeester het gerenoveerde Cityplaza officieel heropend. Stadscentrum Cityplaza verdubbelt de komende jaren haar winkeloppervlak tot een totaal van 56.000 m². Wanneer in 2013 ook de tweede fase is voltooid, is één van de grootste binnenstedelijke ontwikkelingen in Nederland een feit.

De eerste fase van de uitbreiding van Cityplaza omvat 17.000 m² winkels, een parkeergarage en 163 koop- en huurappartementen. Het bestaande Cityplaza (28.000 m² winkeloppervlak) heeft een ingrijpende renovatie ondergaan, waarbij de eerste etage, voorheen Foodplaza, compleet is herontwikkeld. De nieuwe binnenstad krijgt meer dan 1.200 extra parkeerplaatsen verdeeld over twee parkeergarages en twee nieuwe overdekte en bewaakte fietsenstallingen.
Stadskwartier CV (een samenwerking tussen Multi Vastgoed en ING Real Estate Development) is tezamen met de gemeente Nieuwegein verantwoordelijk voor de eerste en tweede fase van de uitbreiding van Cityplaza. De renovatie van Cityplaza is gerealiseerd door eigenaar Corio. Corio is tevens eindbelegger van de gehele winkeluitbreiding.

In oktober 2011 zal worden gestart met de realisatie van de tweede fase uitbreiding Cityplaza met 15.000 m² winkels en 38 appartementen. Er wordt een winkelpassage gerealiseerd die loopt van het Stadshuis naar de Markt. De Markt krijgt een rigoureuze metamorfose. Alle gevels worden naar voren gebracht en het plein komt op dezelfde hoogte als de winkels. Eind 2013 zal de tweede fase naar verwachting zijn voltooid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk