Feestelijke opening Dierenweide Galecop

Op 2 oktober was het zover. De dierenweide in Galecop ging open voor publiek. Dit was een lang gekoesterde wens van veel bewoners en kinderen uit de wijk. Deze wens is opgepakt door het wijkoverleg Galecop en de SBWU (Stichting beschermde woonvormen Utrecht). Zij hebben de handen ineen geslagen en met hulp van de gemeente is de dierenweide nu iedere woensdagmiddag open.

Renée Blom, wijkwethouder, en Evert Temminck, voorzitter van het wijkoverleg, hebben tijdens de opening een prachtig kunstwerk onthuld. De leerlingen uit groep 8 van de 3 basisscholen in de wijk hebben mozaïekbank gemaakt voor in de dierenweide. De Koningin Juliana, de Lucas Galecop en de Toonladder hebben ieder voor de lange zijde van de bank een ontwerp getekent en dit in mozaiek op de bank gezet. Veel kinderen uit de wijk kwamen kijken naar eindresultaat van hun creativiteit.

De opkomst op de opening was groot. Ongeveer 150 bewoners met kinderen kwamen kijken. Met het ondersteunen en faciliteren van dit wijkinitiatief hoopt de gemeente een levendige ontmoetingsplek te realiseren in de wijk en een actiever gebruik van de dierenweide. Daarbij geven we tevens de cliënten van SBWU de gelegenheid om actief bezig te zijn in de wijk waar zij wonen. De dierenweide is nu iedere woensdagmiddag van 14 tot 16 uur open. Bij genoeg aanloop is uitbreiding van de openstelling mogelijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren