Feestelijke onthulling kunst in de Blokhoeve

Zaterdag 7 november aanstaande worden de nieuwe kunstwerken in de wijk de Blokhoeve feestelijk ingewijd. Het gaat om de officiële onthulling van vier groene sculpturen van Yasser Ballemans langs de Middelhoeve en de grote bever Castor, van Alphons ter Avest op de verbindingsdam. De start van de feestelijke inwijding is om 14.45 uur aan het begin van de Middelhoeve (Taludweg) in de wijk de Blokhoeve.

Het gehele proces van de kunstenaarsselectie, het schetsontwerp en de realisatie van de kunstwerken is in een participatietraject met bewoners uitgevoerd. Een bewonersvertegenwoordiging is bij alle stadia van de realisatie betrokken geweest.

De Vazen van Blokhoeve van Ballemans zijn eind 2014 geplaatst. Het zijn vier vaasvormen met beplanting erin die langs de Middelhoeve verspreid staan. De stalen vormen zijn heldergroen van kleur waardoor ze het straatbeeld opvrolijken.
Castor, de Bever staat op de verbindingsdam in het verlengde van de Moerashoeve. Dit beeld is van binnen toegankelijk en via de binnenkant kun je ook op de staart komen. De staart hangt vlak boven het water. Het beeld is gemaakt van aan elkaar gelijmde delen Accoya hout, een hele duurzame houtsoort. De beelden hebben als doel het ingetogen aanzien van de wijk te verlevendigen.

Wethouder Martijn Stekelenburg zal om 15.30 uur een toespraak houden en dichter Ton de Gruiter zal een gedicht voordragen. Rond 16.30 uur zal de rondleiding door de wijk afgelopen zijn. Dweilorkest de Batenbouwers zal de feestvreugde op muzikale wijze vergroten.

Update: Foto’s bijgevoegd van de opening. Foto’s gemaakt door Janine Lubberding.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk