Katern

Feest in Nieuwegein rondom Eneco Tour

Op vrijdag 22 augustus is het feest in Nieuwegein. Rondom de profwielerwedstrijd Eneco Tour is er een uitgebreid nevenprogramma waarop voor jong en oud van alles te beleven is. Zo is op de A.C. Verhoefweg bij Blokhoeve een uitgebreide sportmarkt met demonstraties en de mogelijkheid ook zelf actief mee te doen. Het nevenprogramma loopt van 13.00 tot 17.00 uur.

Je kunt jezelf testen op stormbanen, uit je dak gaan op springkussens, levend sjoelen of je laten schminken. Er zijn onder meer tennis- en fitness-demonstraties (steps, body pump, spinning). Op een grote arena met zand is beachvolleybal te zien en demonstraties van petanque en van dressuur door manege Reinesteijn. Fietsen mogen natuurlijk niet ontbreken. Bezoekers kunnen hun evenwicht proberen te houden op achteruittrapfietsen, ´big wheels´, eenwielers en muziekfietsen. Veilig Verkeer Nederland vraagt met een opblaasbob-spel op een speelse manier aandacht voor verkeersveiligheid. En het nieuwe Stadskwartier laat met een innovatief E-game zien met welke ´stappen´ straks gebouwd gaat worden.

Op het parcours van de Eneco Tour vindt op vrijdagmiddag een onderdeel plaats van de jeugdwielerronde van Nieuwegein, de proloog. Jonge wielrenners laten hier zien wat ze al kunnen. Ze trekken vanuit stilstand een individuele sprint van 600 meter waarbij hun tijden geklokt worden.

Gelijktijdig vindt op de Juphase Herenstraat de Nieuwegeinse braderie plaats, op vrijdag van 9 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10 tot 17.00 uur. Alle deelnemers aan de sportmarkt zijn ook daar te vinden. Naast nog veel meer interessante kramen met allerlei koopwaar en een kunstmarkt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk