Feest bij Vijfsprong

De opening van de nieuwe woning voor 10 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking van stichting De Vijfsprong is afgelopen zaterdag feestelijk geweest. Aanwezig wethouder Bert Lubbinge over deze dag: “We zijn al zo lang op zoek naar woonruimte voor deze jongeren, al langer dan 10 jaar. Het liep telkens stuk maar nu is het gelukt. Mijn waardering voor Mitros die toen dit vanwege prijs niet leek te lukken, toch na veel heen en weer telefoontjes, met Bezemer Bouw er uit is gekomen. Er zijn veel leuke projecten in Nieuwegein maar als wethouder Ruimtelijke Ordening is dit mijn TOP project. Juist omdat hier 10 jonge mensen hun thuis vinden en meer zelfstandig kunnen leven.”

Stichting de Vijfsprong is een initiatief van ouders die hun kinderen graag zelfstandig met begeleiding willen laten wonen. Op de locatie zijn tien appartementen voor de Vijfsprong gerealiseerd, aan beide zijde een huurwoning en op de hoeken twee koopwoningen.

Mitros, Bezemer Bouw en de gemeente Nieuwegein hebben zich ingezet om dit bouwplan aan de Henri Dunantlaan te realiseren. Daarvoor is onder andere subsidie aangevraagd en ontvangen van het rijk voor het stimuleren van woningbouwprojecten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk