Fastned snellaadstation aan A27 bij Nieuwegein

Fastned, dat bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s, opent vandaag station De Kroon aan de A27 bij Nieuwegein. Dit snelaadstation is, naast het recent geopende station Eemakker bij Eemnes, de tweede in de provincie Utrecht. Met de komst van het station wordt snelladen op de route van Utrecht naar Breda mogelijk gemaakt. De komende weken zal Fastned nog twee snellaadstations in de provincie Utrecht openen.

Fastned verwierf in 2012 de concessies voor de realisatie en exploitatie van snellaadstations op 201 locaties langs de Nederlandse snelwegen. Hiermee wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om door heel Nederland te rijden. Fastned bouwt de snellaadstations op verzorgingsplaatsen naast het bestaande tankstation. Inmiddels zijn er 29 snellaadstations operationeel en met de oplevering van één station per week neemt het aantal stations snel toe. Begin van de zomer wil Fastned 40 stations gereed hebben.

Snelladen bij Fastned kan binnen twintig minuten, hiervoor zijn alle standaard type snellaadstekkers op de stations aanwezig. Laden en betalen gaat via de Fastned app, je betaalt per kWh of je kan kiezen voor een abonnement. Alle Fastned stations leveren duurzame energie van zon en wind. Zo bestaat het dak uit zonnepanelen, waarmee het station energie opwekt voor twee à drie laadbeurten per dag. De overige benodigde stroom is afkomstig van Windpark Sternweg bij Zeewolde.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren