Fair’s heeft haar deuren geopend

Afgelopen zaterdag heeft Fair’s haar deuren geopend. De officiële opening werd verricht door wethouder Bert Lubbinge en Dennis Duiker (directeur MOvactor). Dit deden zij middels het zetten van een handafdruk in gips. Vanaf maandag 30 januari kunt u terecht bij Fair’s, een lunchroom op de begane grond van het Stadshuis. Het is een bijzondere lunchroom want alle producten zijn fairtrade én biologisch. Bovendien werken er mensen die al langere tijd werkloos zijn of een lichamelijke of een lichte verstandelijke handicap hebben. Zij worden begeleid om zich in hun werk te bekwamen zodat ze na een half of een heel jaar kunnen doorstromen naar een baan in een horeca-instelling.

Manager/begeleider Remy van Engelen: ‘We hebben met Fair’s geen winstoogmerk. Het is een ideële instelling. De doelstelling is natuurlijk wel om breakeven te draaien want we hebben naast een maatschappelijke ook een commerciële missie. Dat onze broodjes, drankjes en pattiserie e.d. allemaal fairtrade, duurzaam en biologisch zijn, past natuurlijk heel goed bij een fairtrade gemeente als Nieuwegein.’

Fair’s is op maandag, dinsdag en donderdag geopend van 9.30 – 17.00 uur, op woensdag van 9.30 – 21.00 uur en op vrijdag van 9.30 – 21.00 uur. Op zaterdag en zondag is Fair’s gesloten maar op termijn zal het ook op zaterdag open zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk