Factie D66 begeleid JAPers

De afgelopen maanden hebben twee leerlingen van 4 HAVO van het Anna van Rijn College stage gelopen bij enkele fracties van politieke partijen in Nieuwegein, waaronder ook bij die van de D66. Om enigszins vertrouwt te raken met de Nieuwegeinse politiek hebben Laura van Elst en Younes EL Aghzaoui een aantal fractie vergaderingen en een commissie- en raadsvergadering bijgewoond. Bij een zestal andere partijen liepen eveneens een aantal leerlingen stage.

Als afsluiting van het project werd op woensdag 9 mei in de Raadzaal de afsluitende JAP raadsvergadering gehouden. Hier moesten Laura en Younes hun eigen motie verdedigen. Dit ging onder leiding van burgemeester Backhuijs.

Over hun motie “De mogelijkheden te onderzoeken hoe Spaans gegeven kan worden in het voortgezet onderwijs in Nieuwegein” werd zwaar gediscuteerd tussen alle leerlingen. ‘D66 vindt het belangrijk dat jonge mensen kennismaken met het politiek bedrijf zodat ze inzicht krijgen hoe zaken tot stand komen’ aldus de D66 in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!