Extra reconstructiebijeenkomst Lotusplantsoen

Er komt een extra avond met bewoners en politiek om een reconstructie te maken over de bouwplannen in het Lotusplantsoen. Dat heeft wethouder Snoeren toegezegd aan het CDA tijdens de commissievergadering van donderdag 11 september.

Al geruime tijd bestaat er discussie tussen gemeente en bewoners over de herinrichting van de wijk HoogZandveld-Lekboulevard en de bouwplannen voor patiowoningen aan het Lotusplantsoen. Naast discussie is er ook onduidelijkheid over de omgang met toezeggingen aan bewoners. CDA-Fractievoorzitter De Wild sprak van “een speurtocht die bewoners moeten maken door het stadshuis om te weten wat er nu uiteindelijk in hun woonomgeving gaat gebeuren waarbij tussentijds de bordjes lijken te veranderen.” Ook wees hij op de naar het lijkt tegenstrijdige mededelingen die door de gemeente richting de bewoners worden gedaan. Maar blijkbaar óók tussen gemeenteraad en college.

Het CDA wil, met steun vanuit Groenlinks en de ChristenUnie, dan ook een goede reconstructie van toezeggingen en de mogelijke veranderingen die door het college zijn aangebracht in de bouwplannen. “Zo weten wij als raad niet beter dan dat er een toezegging ligt dat er pas gebouwd gaat worden als 70% van de woningen verkocht is. Naar nu blijkt ligt dat anders en kan de bouw al eerder beginnen”, aldus De Wild. Hetzelfde geldt voor de toezegging dat er alleen parkeerplaatsen voor hulpdiensten zou komen bij deze nieuwe seniorenwoningen. Dat lijkt losgelaten en opgerekt tot gewone én meer parkeerplaatsen. Over tal van dit soort zaken komt nu een extra avond, die zo snel als mogelijk zal worden georgansieerd. De in de commissie aanwezige bewoners zijn tevreden met dit resultaat en zien het als mogelijkheid om hun ideeën nog eens goed voor het voetlicht te kunnen brengen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk