Extra prikbegeleiding voor mensen met vaccinatieangst in Nieuwegein

Mensen die bang zijn voor prikken kunnen zich binnenkort onder speciale begeleiding laten vaccineren tegen corona in Nieuwegein. De GGD gaat op vier dagen deze maand artsen inzetten die angstige mensen van begin tot eind figuurlijk bij de hand nemen.

Vooraf krijgen de gevaccineerden een filmpje te zien van de locatie waar de prik wordt gezet. “Zo kan het prikmoment met meer vertrouwen tegemoet worden gezien”, schrijft de GGD in een persbericht. Ook mag er een extra begeleider mee de vaccinatiehal in.

Bij aankomst krijgen de mensen direct een arts toegewezen. Hij of zij is er van begin tot einde bij, en is ook de persoon die de naald in de arm steekt.

De GGD wil er alles aan doen om veel mogelijk mensen te laten vaccineren. Daarom is besloten extra tijd en aandacht te besteden aan ‘prik-angstigen’.

Mensen die geïnteresseerd zijn in de speciale vaccinatie-angstbehandeling kunnen op 21, 23, 25 of 28 augustus terecht op de priklocaties in Nieuwegein. Ook in Veenendaal en Woerden zijn op deze dagen deze special prikdagen. Een afspraak inplannen kan via het telefoonnummer 030-6305400.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren