Extra NOS-uitzending over resultaten MH17-onderzoek

De NOS doet morgen, woensdag 28 september, in een extra uitzending verslag van de persconferentie over het onderzoek over het neerhalen van vlucht MH17. Deze persconferentie wordt in Nieuwegein gehouden. Dan zal er meer bekend worden gemaakt over het neerhalen van het vliegtuig van Malaysia Airlines op 17 juli 2014.

Het internationale Joint Investigation Team (JIT), dat onder leiding staat van het Nederlandse Openbaar Ministerie en onderzoek doet naar de vraag wie verantwoordelijk is voor het neerhalen van vlucht MH17, maakt tijdens een persconferentie zijn voorlopige bevindingen bekend.

De onderzoekers kregen wel veel informatie van de Oekraïnse veiligheids- en opsporingsdienst SBU. Direct na de crash bleek dat deze dienst de beschikking heeft over grote aantallen getapte telefoongesprekken en andere data. “We moeten er echt de kruimeltjes uitpikken”, vertelt Gert van Doorn, die namens de Nederlandse politie het field office in Kiev op poten heeft gezet. “Iemand noemt bijvoorbeeld in een telefoongesprek de namen van zijn kinderen. Daarmee kunnen we deze persoon proberen te identificeren. We zijn er blij mee, maar dit alles is natuurlijk wel zeer tijdrovend.”

Het NOS Journaal op NPO 1 start woensdag eerder dan normaal, namelijk al om 12.45 uur, met het laatste (sport)nieuws. Om 13.00 uur is live de persconferentie van het Joint Investigation Team in Nieuwegein te volgen. Deze duurt tot 14.15 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk