Extra hekken voor veilige oversteek trambaan

Het trambedrijf van de provincie Utrecht gaat de komende weken bij zes haltes hekwerk plaatsen tussen de sporen van de trambaan. Deze preventieve veiligheidsmaatregel is bedoeld om te voorkomen dat reizigers het spoor instappen naar de overzijde van de halte.

Sinds de tramlijn is vernieuwd in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein zijn de haltes met een halve meter verlaagd en dichter op het spoor komen te staan. Dit maakt het gemakkelijker om via het spoor naar het perron aan de overzijde van de halte te lopen. Hoewel de trams langzamer de haltes aanrijden en er zich tot dusverre geen incidenten hebben voorgedaan, is dit gedrag levensgevaarlijk. Om ervoor te zorgen dat men bij de haltes alleen via de normale oversteekplaats over de trambaan kan lopen, worden daarom bij zes haltes hekken tussen het spoor geplaatst.

Op basis van een analyse van de veiligheidsrisico’s en de situatie ter plaatse krijgen de volgende haltes in Nieuwegein en IJsselstein de komende tijd hekwerk tussen de sporen:

Nieuwegein
Halte Wijkersloot: plaatsing hekwerk 19 april t/m 21 april
Halte Doorslag: plaatsing hekwerk 21 april t/m 23 april

IJsselstein
Halte Hooghe Waerd: plaatsing hekwerk 26 april t/m 28 april
Halte Clinckhoef: plaatsing hekwerk 28 april t/m 30 april
Halte Eiteren: plaatsing hekwerk 3 mei t/m 5 mei
Halte IJsselstein-Binnenstad: plaatsing hekwerk 5 mei t/m 7 mei

Hinder
De hekken worden in de nacht geplaatst omdat dan het tramverkeer niet wordt verstoord. Bewoners vlakbij deze haltes kunnen in de nacht tijdelijk geluidsoverlast ervaren van de draaiende motoren van de kraan die wordt ingezet voor dit werk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk