Expositie Wilma Husman

Van 8 april 2018 tot 27 juni is in Museum Warsenhoeck een kunstexpositie te zien onder de titel: “Wilma Husman nodigt uit”. Wilma Husman exposeert graag in Nieuwegein, want hier woont haar zus. Voor de gezelligheid heeft Wilma twee van haar kunstvriendinnen uitgenodigd: Nadjezdja van Ittersum en Aleksandra Govers-Zielinska.

Wilma Husman over haar werk: ‘Vanuit mijn klassieke opleiding heb ik in de loop van mijn carrière een eigen stijl ontwikkeld, waarin nog vele figuratieve elementen zijn te herkennen. Ik tracht steeds een gedachte of emotie van het eerste moment vast te houden en maak zonder voorschetsen een houten armatuur of constructie en modelleer er vervolgens het wasmodel omheen. Het gehele proces eist vele maanden van vormen en denkwerk, alvorens de balans gevonden is. De beelden worden vervolgens de in brons gegoten en zijn in de meeste gevallen unica. Ik noem ze ‘universele overlevingsbeelden’. Ik heb veel geëxposeerd en mijn werk is door particulieren en bedrijven aangekocht. Bij voorbeeld door de ING-bank in New York: het beeld “Bescherming:”. Opdrachten: Leger des Heils: het standbeeld “Vertrouwen”. Plus Magazine: de “Plus Award” uitgereikt aan Majoor Bosshardt, Prof. Voute en Artsen zonder grenzen. Prijs: Werken in het Dooyewaard Atelier te Blaricum.’

Nadjezdja van Ittersum is een veelzijdige kunstenares die zich bij verschillende disciplines thuis voelt. Zij schildert met acryl, maakt grafiek, assemblages en installaties. Van chamotte klei creëert ze als ode aan haar aristocratische Russische voorouders – haar pronte Tsarina’s. De beelden zijn geglazuurd in harmonieuze pasteltinten met een ‘finishing touch’ van goud & zilver luster. Humor, flexibiliteit en mystiek vormen de basis van haar werk! Nadjezjda exposeerde o.a. in het Singer-Museum te Laren en in musea in St.-Petersburg.

Het werk van Aleksandra Govers-Zielinska is origineel en krachtig. Kleur en uitgesproken vormen zijn wat haar kunst kenmerkt. Ze schildert en maakt keramische beelden. Haar werk varieert van kleurige schilderijen tot strakke beelden. Deze schilderijen en beelden passen vaak mooi bij elkaar, waardoor exposities een extra dimensie krijgen. Aleksandra heeft al vaak geëxposeerd, zowel in Nederland als in het buitenland. Haar werk is aangekocht door particulieren en bedrijven.

De feestelijke opening  is op zondag 8 april 2018 om 15.00 uur in Museum Warsenhoeck aan e Geinoord 11 in Nieuwegein. De openingstijden van Museum Warsenhoeck zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren