Expositie: ‘Wijken in Warsenhoeck’

‘Van (geen) wijken weten’ is de titel van een doorlopende expositie in Museum Warsenhoeck over de wijken in Nieuwegein. Dit is een wisselexpositie waarin steeds nieuwe wijken aan bod komen. Vanaf zaterdag 28 april zijn dit de wijken Doorslag, Fokkesteeg, Oudegein en Hoge Landen.

Weet u eigenlijk wel hoe uw wijk ontstaan is en waarom de wijk zo genoemd is? In hoeverre bepaalde het aanwezige landschap de indeling van uw wijk? Aan de hand van foto’s, films, documenten en afbeeldingen van kunstwerken laten wij u meer te weten komen over uw wijk. Bewoners uit de wijken nemen u al wandelend mee door hun wijk en zijn op film vastgelegd door de Geinfilmers. Tijdens uw bezoek aan deze expositie ontdekt u hoe mooi Nieuwegein nu is.

Harry ten Hove, voorzitter van de Historische Kring Nieuwegein: ‘Tevens willen we aandacht schenken aan wat het wonen in uw wijk en in Nieuwegein voor ú betekent. Foto’s en voorwerpen die op een speciale manier verband houden met uw wijk zouden we kunnen opnemen in de tentoonstelling, zodat ook uw medebewoners hiervan kennis kunnen nemen. Laat het ons weten en stuur een mail aan: exposities@museumwarsenhoeck.nl. Melden aan de balie van het museum kan natuurlijk ook.’

Wilt u weten wat Museum Warsenhoeck voor u in petto heeft, kom dan vanaf 28 april naar het museum en overtuig uzelf. Ook de wijken Batau-Noord en Batau-Zuid zijn nog t/m 3 juni te bezichtigen. De openingstijden van Museum Warsenhoeck zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Het adres is Geinoord 11 in het Natuurkwartier in Nieuwegein.

De oude watertoren rond de jaren ’50 vorige eeuw

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren