Expositie werken van cursisten van leden van KCN

Op zaterdag 4 juni jl is bij KCN de expositie geopend met werk van cursisten van leden van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein.  De expositie is gratis te bezichtigen op zaterdag en zondag van 14.00 tot 1700 uur t/m 3 juli 2011.

Weeflessen bij Renée Campagne.
Saskia en Mieke zijn allebei deze winter begonnen met weeflessen bij mij. Ze hadden ieder een 2e hands weefgetouwtje aangeschaft, maar dan komt het probleem van hoe dat te gebruiken.

Ik begeleid ze individueel : Ketting scheren, op het getouw zetten, inrijgen, aanbinden en dan het weven. Er zijn heel veel verschillende weeftechnieken en doordat de één iets anders doet dan de ander en de theorie gezamenlijk gaat, steken ze eens zoveel op. Er zijn in deze korte tijd dan ook al verrassend leuke resultaten behaald.

Hopelijk gaan ze nog een tijd door met de lessen, want er is op weefgebied héél veel te leren en dan wordt het steeds leuker. Voor meer informatie kijk op; www.reneecampagne.nl

Schilderen bij Nini Nagy
De aquarelcursus in Buurthuis Vreeswijk wordt al heel lang gegeven.
De oorspronkelijke opzet was alle deelnemers individueel te begeleiden en te brengen tot persoonlijke expressie in de aquareltechniek, van de later uitgebreid ,met allerlei andere technieken. Dit is intussen uitgegroeid tot een club van min of meer zelfstandig werkende " kunstenaars", waarvan sommigen ook zelf exposeren.

De exposerende deelnemers zijn Ingrid Bakker, Niny Bloeming,,Coby van Dijk, Vera van Engelen, Jeanne van de Greef, Esbeth Schouten, Sonja Stijger, Nen Kooijman, Til van Vliet en Aukje Winkels.

Keramiek bij Jacqueline Tijssen
De cursisten van Jacqueline Tijssen werken met klei. Zij maken keramiek in de breedste zin van het woord. Allerlei technieken passen zij toe. Boetseren, opbouwen met rollen en werken met plakken. Hun werk wordt geglazuurd of bewerkt met oxides. In de groepen zitten zowel gevorderden als beginners. Leuk om de samenwerking te zien en hoe men elkaar helpt en ondersteund. Elk jaar wordt er een thema gekozen en maakt elke deelnemer een keramisch object naar dit onderwerp. Dit jaar was het duo.

Annelies Daalhuizen maakt heel divers werk, haar laatste objecten zijn bolle vogels en kippen. Maar ook vissersvrouwen met hun wijde rokken
Josien Damen past graag een stukje cultuur en geschiedenis toe in haar werk zoals een boot met de parelvissers. Torens met ridders of symbolen uit de oudheid.

Jeroen Endeveld is al een oude getrouwe in de keramiekwereld. Hij exposeert heel regelmatig en zijn werk is bijna altijd abstract strak van vorm en strak geglazuurd. Ronde en bolle vormen zijn zij n specialiteit.

Vera van Engelen is bijna altijd bezig met dierfiguren. Vaak heel realistisch soms geabstraheerd. Ze bewerkt de dieren met oxides of glazuur. Kort geleden heeft ze een expositie gehad in museum de Warschenhoek in Nieuwegein.
Jenneke Penning maakt plooirijke kleding zoals jurken. Maar ook in haar meer abstractere vormen zijn de plooien en lijnen duidelijk zichtbaar. Zij werk deze objecten af met mooi contrasterende kleuren glazuur. Zij heeft samen met Ad Witte nog niet zo lang gelden in het KCN geëxposeerd.

Aster Waldram maakt voornamelijk dierfiguren. Humoristisch en vertederend. Allerlei soorten komen aan bod. Vaak een aantal in dialoog met elkaar. De fotograaf Ad Witte is voor de KCN-bezoekers een oude bekende. Zijn foto’s zijn prachtig. Maar sinds enige tijd maakt hij ook keramiek. Hij is de beeldhouwer van de groep exposanten. Vanuit een grote bonk klei modelleert hij abstracte objecten. Hij stoeit met lijnen, vlakken en reliëf. De moeite waard om een kijkje te komen nemen bij de opening of een van de andere dagen.

Oriëntatie tekenen/schilderen bij Niny Zitman
De cursussen vinden plaats in buurthuis De Brink aan de Parelduiker in Nieuwegein, o.l.v. Docente Niny Zitman.v De cursisten tonen aan u een gevarieerd aanbod van schilderijen in allerlei teken- en schildertechnieken. Na een oriëntatie in materialen zoals houtskool, soft-pastel en oliekrijt, (kleur)potlood, aquarel en gouache, zoekt ieder naar eigen keuze een weg in het tekenen en schilderen. De onderwerpen zijn zelf gekozen of naar thema. Elke cursist ontwikkelt op deze manier een stijl waarin hij of zij zich het best kan vinden en er wordt dan ook met erg veel plezier en enthousiasme gewerkt!
Deelnemende cursisten zijn: Leon Fonville, Nel Gomersbach, Ellij de Haaij, Carry Huender, Susan Klijn, Irene Mens, Gerard van Mourik, Corry van Mourik, Jane Nicolaas, Gaby van Oosterhout, Hans van Oosterhout, Henk v.d. Weijden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk