Expositie ‘Vincitori’

Onder de titel ‘Vincitori‘ exposeren de winnaars van het kunstconcours ’70 Jaar Vrij!?’ van 22 t/m 30 augustus 2015 in de galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein. In samenwerking met het 4 en 5 Meicomité Nieuwegein heeft het Kunstenaars Centrum Nieuwegein afgelopen mei dit concours georganiseerd, ter gelegenheid van de herdenking van 70 jaar bevrijding van Nederland. De ‘Vincitori’ zullen eigen werk laten zien. De galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein, Kerkstraat 38, is vrij toegankelijk op zater- en zondagen van 14.00 tot 17.00 uur.

Jan Donders (1e prijs jury), is fotograaf. Veel van zijn foto’s hebben mensen als onderwerp. Vaak geënsceneerd, waardoor de beelden een magisch-realistisch karakter krijgen. Hij zoekt naar een tweede laag in zijn foto’s, een verhaal dat voor iedere toeschouwer anders kan zijn. Voor deze expositie heeft hij een selectie gemaakt uit zijn ‘hekwerk’-foto’s; een thema waartoe ook de winnende foto behoort. Hekken, scherp in beeld, met daarachter vage beelden van mensen; hekken om werelden van elkaar te scheiden; hekken voor afbakening, privacy of veiligheid. Hekken: wat gebeurt daarachter precies?

Reina van der Spil (2e prijs jury en gedeelde publieksprijs) is een veelzijdig en ‘vertellend’ kunstenaar. Haar werk is kleurrijk en zij werkt het liefst met acryl en gemengde technieken, maar ook veel met pastel. Daarnaast tekent zij veel: ondermeer in de dierentuin van Amersfoort. Zij laat zich inspireren door dieren, mensen en verder elk onderwerp waarmee ze een verhaal kan vertellen.

Carel de Graaf (gedeelde publieksprijs) is een veelzijdig schilder: de ene keer realistisch, de andere veelkleurig en soms half abstract. Zijn landschappen schildert hij het liefst in de natuur, om zo de sfeer ter plaatse goed te pakken. Ook bij modellen en portretten werkt hij direct naar waarneming, hetgeen spontaniteit ten goede komt. Hij werkt hoofdzakelijk met aquarel, acryl, houtskool en pastel. De bezieling en de liefde voor schilderen houden hem nog steeds in hun greep. Afkomstig van Texel, is dit eiland vaak een inspiratiebron voor zijn werk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren