Expositie schilderijen Linda Scheenloop in Workin’InMall

Haar artisticiteit heeft de Nieuwegeinse Linda Scheenloop van niemand vreemd. Haar vader was een verdienstelijk schilder in olieverf en aquarel. Al als tiener maakte Linda potloodtekeningen naar de natuur, zoals paddenstoelen en planten. Later experimenteerde ze met olieverf en etstechniek.

Na haar dertigste ging ze vele jaren in de zomer in de Auvergne in Frankrijk op vakantie om met een groep schilders en beeldhouwers onder leiding van een beeldend kunstenaar in Vichy en in schilderachtige dorpjes in de omgeving haar talenten verder uit te bouwen. Daar ging ze voor het eerst met acryl werken en was direct enthousiast over dit materiaal.

Bij een beeldend kunstenaar, waarmee ze in contact kwam, heeft ze enkele jaren privéles gehad. Deze man leerde haar over kunstgeschiedenis en nam haar mee naar musea om kunst beter te leren begrijpen. Ook leerde ze van hem betere compositie en materiaalgebruik.

Linda woont al bijna 40 jaar in Nieuwegein en is naast schilder en voormalig columnist van pen.nl, zelfstandig ondernemer in de HR (begeleiden van groepen boventallige medewerkers) en in de ICT (projectmanager, business intelligence).

De expositie is vanaf donderdag 23 februari 2017 te zien in de Work’InMall aan de Borgstede 1-3. Speciaal op deze donderdagavond is Work’InMall geopend tussen 19.30 uur en 21.30 uur. Daarna is de expositie te bewonderen tijdens kantooruren.

Enkele werken van Linda Scheenloop

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren