Expositie ‘Roots’ in Kunstenaars Centrum

De organische vormen van zowel echte wortels uit de natuur, als wortels in haar verbeelding zijn voor Maria Vugts de inspiratie voor een serie schilderijen met de titel ‘Roots’. Van 19 april t/m 11 mei 2014 exposeert zij onder dezelfde titel in het Kunstenaars Centrum Nieuwegein. Gerrit van Meurs, kunstenaar en docent van Maria, zal de expositie openen op zaterdag 19 april om 15.00 uur in de galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein aan de Kerkstraat 38 in Nieuwegein (Jutphaas). Behalve Eerste Paasdag is de galerie vrij toegankelijk op zater- en zondagen van 14.00 tot 17.00 uur.

Op haar twintigste gaat Maria in Utrecht wonen en volgt zij daar alles wat met opleiding en ontwikkeling op het gebied van tekenen en schilderen te maken heeft, zoals Artibus, Kade-Atelier en de Vrije Academie. Zelfs op haar vijfenveertigste laat men haar nog toe tot de Hoge School der Kunsten, waar ze gaat studeren bij de afdeling Autonome Beeldende Kunst.

Zij laat zich inspireren door organische vormen in de natuur. Vaak start zij vanuit de waarneming en laat dan de werkelijkheid langzamerhand steeds meer los. Uiteindelijk spelen beeldelementen als kleur, lijn, vorm, vlak en in toenemende mate ook structuur steeds meer een zelfstandige rol en ontstaat een heel eigen ‘wereld’, waarvoor de waarneming slechts de aanleiding is geweest. Vaak diept zij een gegeven verder uit; benadert het van verschillende kanten. Zo dienen verschillende thema’s zich regelmatig opnieuw aan en ontstaan er werken in series. ‘Roots’ is zo’n serie werken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk