Expositie: ‘Nieuw Voorjaar-Nieuwe Kunst’

Vanaf 28 maart t/m 5 mei staat KunstGein Podium in het Atrium van het Stadshuis vól met kunst. Tijdens je bezoek is er altijd een van de kunstenaars aanwezig, die je graag meer vertelt over het werk dat jou boeit. Vier Nieuwegeinse kunstenaars: Monique Willemse, Paul Ramakers (schilders) Monique Kleinjan (sieraden) en An Wolf (keramiek) zijn verantwoordelijk voor de kunstwerken. De officiële opening is op zaterdag 31 maart om 15.00 uur tot 17.00 uur en zal muzikaal worden omlijst door singer-songwriter Coen Teeuwen.

Monique Kleinjan – sieraden-schilderen
Door de kunst kunnen een hechte vriendschap ontstaan en is haar wens om samen met Monique Willemse te exposeren nu voor de vierde keer een feit. Monique is meervoudige kunstenaar- ze ontwerpt sieraden, maakt gedichten en schildert.

Monique Willemse – Schilderen
Naast het schilderen schrijft zij haar gedachten aan het papier toe. Zowel schilderen, als schrijven is voor haar het zoeken, spelen, leren, kwellen, ervaren en genieten!” Kunst maakt soms iets los – ontroert – verwondert. Kunst maakt vriendschappen – verbindt – hoe mooi is dat….

Paul Ramakers Mostertman – Schilderen
De schilderijen van Paul zijn onder andere geïnspireerd door het impressionisme, maar ook van modern en soms abstracte kunst, eigenlijk is er geen pijl op te trekken, hij doet gewoon wat hij wil en wat hij mooi vindt: “Kunst moet juist niet realistisch zijn, het moet een gevoel weergeven, iets positiefs en blijvend”.

An Wolf – keramiek
An is altijd creatief bezig geweest met tekenen en schilderen en zij volgt een aantal cursussen. Dan herinnert zij iets van vroeger, een paar in het jaar kwam er een pottenbakker op school, toen viel het kwartje. Via via ging zij op les bij Lea Wijnhoven (keramist). Dat is nu 30 jaar geleden en ze is nog steeds enthousiast!

Podium is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 uur tot 17.00. Je vindt Podium in het Atrium (begane grond) van het Stadshuis van Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren