EXPOSITIE: “MET OOG VOOR DETAIL”

Vanaf vrijdag 5 september tot en met zondag 19 oktober 2003 exposeren Emmy Lammers, Dick Smit en Marja Koopmans, allen lid van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein, hun werk in de Galerie aan de Kerkstraat 38 te Nieuwegein.

Emmy Lammers maakt al vele jaren beelden van speksteen, maar op een workshop, die gegeven werd door een beeldhouwer uit Zimbabwe, maakte ze kennis met serpentijn, wat een andere manier van werken vraagt. Voor deze expositie heeft ze drie beelden gemaakt van serpentijn, die als eerbetoon aan de Zimbabwaanse docent engelse titels meekregen. Daarnaast toont ze nog enkele spekstenen beelden en wat keramisch werk.

Dick Smit. Het tekenen en schilderen van bloemen en planten, ook beroepsmatig uitgevoerd, heeft ook wel erg mijn voorkeur. De techniek waarin ik werk is meestal aquarel.

Verf en water naar mijn idee de meest geëigende techniek om een bloem of plant te verbeelden. Meestal teken ik wilde bloemen, maar op deze expositie zijn het bloemen die onze huiskamer sieren in het seizoen als er buiten minder te beleven is.

Vooral tulpen, steeds weer uitdagend als de bloei haast voorbij is en het schoonheden worden die dansen op het papier.

Marja Koopmans schildert met allerlei materialen en maakt zo ook beelden in meestal abstracte vorm. Voor deze expositie heb ik me beperkt tot het werken met aquarel en acryl

De werkelijkheid van diverse plekken in Nieuwegein van nu en vroeger heb ik natuurgetrouw en toch in mijn stijl neergezet en laat zien hoe schilderachtig mooi Nieuwegein eruit kan zien. Qua kleurintensiteit en vorm is het weer heel duidelijk herkenbaar als mijn werk.

Kortom: een boeiende en afwisselende expositie door het samenbrengen van werk van heel verschillende aard en techniek met oog voor detail. Emmy, Dick en Marja nodigen u uit om de opening bij te wonen van hun expositie “Met oog voor detail”. De opening van de expositie vindt plaats op vrijdagavond 5 september 2003 om 20.00 uur en wordt verricht door de heer Cees van der Mark, penningmeester van het Kunstenaarscentrum Nieuwegein. De expositie duurt tot 19 oktober en is ook tijdens de kunstmarkt te bezichtigen. De galerie is geopend van 14.00 – tot 17.00 uur op zater -en zondagmiddag en op afspraak

Info: Elisa v. Woudenberg 030-6033030 of Marja Koopmans 030-6044993

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk