Expositie ‘Los Vast’ van Heleen Zaanen in Warsenhoeck

In Museum Warsenhoeck vanaf zondag 13 maart aanstaande een expositie te zien van schilderijen van de Nieuwegeinse kunstenares Heleen Zaanen. Zaanen won vorig jaar de 1e prijs (deze solo-expositie) met haar werk ‘Nieuwegein grows on you’ in de door het museum uitgeschreven wedstrijd ‘Kunstenaarsblik op 50 jaar Nieuwegein.’ Op haar website is meer te lezen over haar werk en ook over haar vrijwilligerswerk waarin zij met kinderen (op school en in het ziekenhuis) tekent en schildert.

In de expositie ‘Los Vast’ toont Heleen, naast een paar exemplaren uit haar vrolijke botenserie, ook meer abstract werk. Een aantal van deze laatste werken werd geëxposeerd op de EuropArtFair2021 in de Gashouder Westergasfabriek te Amsterdam en zijn een abstractie in kleur en vorm van facetten van de afgelopen Covid-periode. Alles in de expositie ‘Los Vast’ draait om kleur en vlak. Back to Basics. Wat doet het. Het één vraagt om het ander. Kan het één zonder het ander? Roept het één het ander op? Kleur en vorm legt vast en maakt los. Back to Basics in schildertaal. Spelen met kleuren, vlakken en lijnen.

De expositie van Zaanen op de kunstzolder van Museum Warsenhoeck zal op zondagmiddag 13 maart om 15.00 uur worden geopend door wethouder John van Engelen en is daar te zien tot en met 8 mei. Het museum is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur en is te vinden in het Natuurkwartier naast de kinderboerderij aan de Geinoord 11 te Nieuwegein. Let op: auto’s kunnen alleen geparkeerd worden bij Jack’s Grillhouse.

Heleen met haar werk

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk