Expositie “Landschappen” van Wil Jongstra in De Middenhof

Voor de derde keer organiseert KunstGein Podium bij de boerderij de Middenhof ‘Kunst naast je bord.’ Dat je lekker kunt eten bij boerderij de Middenhof, dat wisten we al! Maar zaterdag 8 februari jl. is het nieuwe frisse interieur weer voorzien van geabstraheerde landschappen en zeegezichten van kunstenaar Wil Jongstra.

In 1990 is ze begonnen met schilderen en dit is langzamerhand uitgegroeid tot een echte passie. Eerst figuratief, daarna is ze meer abstract gaan schilderen. Ze werkt voornamelijk met acrylverf, meestal niet met een vooropgezet plan, maar vanuit gevoel en laat zich daarbij leiden door wat er op het doek gebeurt. Vaak gebruikt zij andere materialen, zoals zand, papier, medium etc. Schilderen is voor haar altijd een zoektocht naar een balans tussen vorm, structuur en kleur. Inspiratie vindt zij in de natuur en dingen er omheen. Altijd op zoek naar een mooi lijnenspel, kleuren en vlakken. Dit is vaak terug te zien in haar werk, dat veelal rust uitstraalt.

Ook benieuwd geworden? Kom dan gauw eens lunchen, dineren of met de kinderen een pannenkoek eten. Wil jij als kunstenaar ook een keer meedoen? Stuur een mailtje: stichtingkunstgein@gmail.com.

Wil Jongstra in De Middenhof bij enkele kunstwerken van haar hand

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren