Expositie: ‘Kunst leert kijken’

Vanaf woensdag 23 januari t/m 2 maart kun je binnenstappen in KunstGein Podium en laat je verwonderen door de schilderijen en beelden die er staan uitgestald. Kunstschilder Marlous van Leersum, beeldend kunstenaar Marieke van Mieghem en beeldhouwer Jan Thomas met gastexposanten Ria Pronk en Wil de Reuver zijn verantwoordelijk voor de werken van Expo 50.

De feestelijke opening vindt plaats op vrijdagavond 25 januari 19.00 – 21.00 uur. U bent van harte welkom op alweer de 50e expositie in KunstGein Podium én we proosten op het nieuwe jaar!

Marlous van Leersum – schilderijen
Marlous was in januari 2014 één van de allereerste exposanten van Kunstgein Podium. Nu exposeert zijn voor de tweede met nieuwe kunstwerken. De afgelopen jaren heeft zij zich verder ontwikkeld en nieuwe ervaringen opgedaan en dit is terug te zien in haar werk. In deze expositie laat zij “mijn kinderen van de wereld”, zien. Na een aantal weken vrijwilligerswerk gedaan hebben in Tanzania, bleven de ernstige gezichtjes van die kinderen door haar hoofd spelen. Door ze vast te leggen blijven ze voor altijd. De serie is uitgebreid met kinderen uit andere culturen.

Jan Thomas – Beelden
40 jaar geleden begon het als hobby, het vormgeven in klei bij een plaatselijke keramiekgroep. De laatste 20 jaar bewerkt hij met veel passie stenen. De stenen worden handmatig bewerkt met beitel en hamer, daarna wordt het object nog met vijl en schuurpapier afgewerkt. Zijn werk is voornamelijk figuratief, houdingen van personen geven de beelden uitdrukkingskracht. Belangrijk voor hem is daarbij dat een ieder zelf bepaalt wat hij of zij ziet.

Marieke van Mieghem – schilderijen
In beeldend werk laat Marieke zich inspireren door de natuur, hoe zij die ervaart en waarneemt; de zwaarte van de lucht, de intensiteit van het licht, de oplichtende horizon, het evenwicht tussen horizontalen en verticalen.

Marieke werkt intuïtief, zoekend naar de beste uitdrukkingsvorm verkent zij wat verschillende materialen met elkaar doen en hoe zij elkaar versterken. Hierbij kiest zij niet voor de hand liggende combinaties. Zo borduurt ze op krantensnippers en combineert zijde garens en plastic afvaldraad met olieverf. Vanuit (rest) materiaal dat voorhanden is maakt zij haar eigen doeken.

KunstGein Podium is open op de woensdag, donderdag, vrijdag en de zaterdag van 13.00 uur tot 17.00. Je vindt Podium in het atrium (begane grond) van het Stadshuis in Nieuwegein.

V.l.n.r.: Wil de Reuver, Jan Thomas, Marlous van Leersum, Ria Pronk en Marieke van Mieghem

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren