Expositie Kim Houtzager in de bieb

Tot eind april exposeert de Nieuwegeinse Kim Houtzager in de bibliotheek De tweede verdieping. Velen kennen haar van de wekelijkse strips Pen-i die ze publiceert op De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) en de wekelijkse krant De Digitale Nieuwegeiner. Ze neemt u mee in haar leven, een wereld vol verrassingen met zo nu en dan een snufje magie.

De strip gaat altijd over Nieuwegeinse gebeurtenissen of over het dagelijks leven van Kim. Het meisje Pen-i en haar kleine broertje E-than spelen de hoofdrol in de strip, soms bijgestaan door Kim, mensen uit haar leven en andere Nieuwegeiners. Kim Houtzager is veelzijdig. Ze publiceert (strip)boeken en geeft workshops (manga)tekenen.

In de expositie zijn tot de verbeelding sprekende schilderijen en tekeningen opgenomen. Kim heeft ook een hele wand ingericht over de totstandkoming van een strip Pen-i. Dus: geïnteresseerd in strips maken? Of in mangakunst? Kom dan vooral tijdens de openingstijden van de bibliotheek een kijkje nemen. De toegang is gratis.

Inmiddels heeft ze de stript ook in boekvorm uitgegeven. Deze zijn te bestellen in de lokale winkel op De Digitale Stad Nieuwegein. Kijk maar hieronder.


Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren