Expositie ‘Kijk op glas’ in Museum Warsenhoeck

Op zondag 22 mei wordt om 15.00 uur in Museum Warsenhoeck een nieuwe expositie geopend met als titel: ‘Kijk op glas’. Glas speelt een grote rol in ons dagelijks leven. Voor de werkgroep expositie van Museum Warsenhoeck een reden dat glas eens nader te bekijken. De geschiedenis van glas gaat heel ver terug. Ook in Nieuwegein werden door de archeologische werkgroep glazen voorwerpen gevonden. Tijdens deze expositie worden ze u getoond. Museum Warsenhoeck vindt u in het Natuurkwartier, Geinoord 11 in Nieuwegein. De openingstijden zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

De gebruikelijke aspecten van glas worden zichtbaar in een zestal vitrines: het ontstaan van glas, hoe krijg je kleur, glas-in-lood, speciaal glas als laboratoriumglas, geblazen glas, graveertechnieken etc. Speciale aandacht krijgt “het glas in de kunst” en wel zeer lokaal gericht! Te denken valt aan de glas-in-lood ramen in onze kerken en huizen, m.n. in de St.-Nicolaaskerk in Jutphaas. Het prachtige werk van Nieuwegeinse glaskunstenaars vormt een hoogtepunt van de expositie.

Om extra interesse te wekken bij de Nieuwegeinse jeugd zijn scholen uitgenodigd deel te nemen aan een ontwerpwedstrijd voor een glas-in-lood object. De geselecteerde ontwerpen krijgen tijdens de expositie een centrale plaats. Een glazenier uit Nieuwegein, Gerard Wouda, heeft zich bereid verklaard het winnende ontwerp uit te voeren. Bij de opening van de expositie worden de genomineerde ontwerpen bekend gemaakt. Op 8 juni vindt de officiële prijsuitreiking plaats. De tentoonstelling zal tot 11 september te bezoeken zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren