Katern

Expositie Kerststalletjes op de kunstzolder van Museum Warsenhoeck

Op zondag 2 december aanstaande wordt op de kunstzolder van Museum Warsenhoeck een unieke tentoonstelling van kerststalletjes geopend. Deze expositie zal tot en met 6 januari 2019 te bezichtigen zijn. De tentoonstelling is samengesteld door Cors de Kruijk en Clary Houtzager, gepassioneerde verzamelaars die in ruim 20 jaar een zeer omvangrijke collectie kerststalletjes hebben verzameld, van klein tot groot.

De kerstgroepen zijn uitgevoerd in meerdere stijlen en zijn afkomstig uit verschillende landen. Soms alleen Maria, Jozef en het kindje, maar soms ook groepen uitgebreid met koningen, herders, de os en de ezel, schapen en zelfs met dorpsbewoners. Wat Cors en Clary fascineert is dat veel landen hun eigen culturele kenmerken verwerken in de figuren. Zij tonen met trots hun collectie op veel plekken in het land, in deze Kerstperiode nu ook in Museum Warsenhoeck.

De expositie wordt op zondag 2 december om 15.00 uur feestelijk geopend op de kunstzolder van het museum. Bij deze opening is iedereen van harte welkom. Museum Warsenhoeck vindt u op het adres Geinoord 11 (bij de kinderboerderij) en is geopend op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren