Expositie in Museum Warsenhoeck

Van 12 januari tot en met 27 april 2014 is er een tentoonstelling over winterpret in Museum Warsenhoeck. Deze tentoonstelling geeft een beeld als de winter is gekomen en men dikke kleding aantrekt om er op uit te gaan op de schaats of met de slee. Er zijn verschillende soorten schaatsen te zien, maar ook oude en moderne sleetjes. Wat ook niet mag ontbreken is de ‘koek en zopie kraam’, waar men warme chocolademelk en koeken kan kopen. Veel attributen die met de winter te maken hebben, o.a. schilderijen, boeken, blikken met winterafbeeldingen, materialen voor het maken en onderhouden van de schaatsen, foto’s enz.. De expostie wordt geopen op zondag 12 januari 2014 om 15.00 uur.

Op de Hooizolder zal de vaste striptekenares van De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl), Kim Houtzager, haar kunsten laten zien. Hoewel Kim Houtzager al van jongs af aan tekent, is ze pas zo’n tien jaar professioneel. Zij tekent een mix tussen Manga (Japanse tekenstijl) en Fantasy. Haar werken stralen kleur, expressie en dromen uit. Maar ook tegenstellingen, magie en de elementen van het leven delen het voetlicht. Naast beeldend kunstenaar is zij ook auteur van (Engelstalige) Fantasy-verhalen, voor zowel de jeugd als volwassenen. In deze verhalen draait het vaak om de zoektocht naar jezelf en de lotsbestemming. Tevens is zij de bedenkster van de Pen-i, de wekelijkse webstrip op De Digitale Stad Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren