Expositie: ‘Fantastisch’ in het Atrium van het Stadshuis

Vanaf woensdag 25 november aanstaande houdt Stichting KunstGein na lange tijd weer een expositie in het Atrium (begane grond) van het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein. De expositie heeft de titel: ‘Fantastisch’ meegekregen.

Kunst met veel humor én vooral gemaakt met plezier. Het is een afwisselende expositie; zo zijn er fraaie objecten en beelden van keramiek te zien. Prachtige tekeningen/aquarellen tonen een wonderlijke wereld vol kleur, fantasiewezens, bloemen en planten en zijn er een aantal figuratieve schilderijen te bewonderen.

Kunst zorgt vaak voor kostbare momenten, zo is het fijn te weten dat er tijdens de expositie de kunstenaar zelf aanwezig is en graag meer vertelt over het werk dat u boeit. Deelnemende kunstenaars; Simone van Belkom, Jacqueline Tijssen, Jeroen Endeveld, Dick Smit en Henc Smit.

Dick en Henc Smitschilderen en tekenen
Het idee om voor de eerste keer in hun leven samen te gaan tekenen op één vel papier ontstond tijdens de zondagse telefoongesprekken begin van dit jaar. De uitdaging om samen te werken deden de broers veel plezier en met deze expositie is hun ‘Kunst-gein’ goed zichtbaar. Tien uitbundige fantasie tekeningen in crayon en de combinatie met exacte aquarellen van bloemen of planten levert een unieke samenwerking op. Daarnaast is er kunst van ieder afzonderlijk te zien.

Dick Smittekenen en schilderen
Het tekenen is zijn leven lang een passie geweest en vooral het tekenen van bloemen en planten, het goed kijken en met een enorme gedetailleerdheid weergeven doet hij graag. Van 1964 tot 1998 is hij werkzaam geweest als tekenaar/grafisch vormgever bij de Faculteit Biologie van de Universiteit Utrecht. Als lid (sinds 2006) van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland exposeerde hij in binnen- en buitenland, waaronder Engeland, Italië en Duitsland en digitaal al drie jaar met de Russische kunstenaars in Moskou.

Henc Smittekenen en schilderen
Met zijn opleiding tot grafisch vormgever werkte hij als Creative Director tot 1999 bij diverse bekende bureaus.

Na 2000 woonde en werkte hij tien jaar in Frankrijk (de Creuse), kwam hij Zierikzee terecht waar hij zich aansloot bij de Zeeuwse kunstkring en daar veelvuldig exposeerde. Tegenwoordig woont hij in Amsterdam waar hij zijn kleurrijke verhalen zonder woorden op papier tekent.

Simone van Belkomschilderen
Haar grote inspiratiebronnen zijn de natuur vooral de zee en de impressionisten zoals Monet en van Gogh. De luchtige, fantasierijke penseelstreken die zij als het ware hebben uitgevonden in de schilderkunst sluiten helemaal bij haar stijl van schilderen aan. Veel van haar figuratieve schilderijen zijn ontstaan na intensieve periodes waarin zij veel heeft meegemaakt. Het resultaat van dit intensieve proces van creëren van een nieuwe werkelijkheid wil zij met u delen.

Jacqueline TijssenKeramiek
Keramiek is het materiaal waarin zij haar ei kwijt kan, of eigenlijk haar Thuis. Het huis staat voor de plaats waar de menselijke emoties zich concentreren. Het huis is ook je derde huid. Het vertelt wie en wat je bent. Dit is de reden waarom zij al haar emoties in de vorm HUIS kwijt kan. Maar ook gebruik ze de vorm van het huis om andere verhalen kwijt te kunnen. Zoals het thema tijd.

Nieuw is het thema Painting and Art. Een afbeelding of een fragment van een schilderij prikkelt haar, om vervolgens te gebruiken een keramisch object te maken wat de voorstelling weer ondersteunt.

Jeroen EndeveldKeramiek
Jeroen heeft een technische opleiding gevolgd en een technisch beroep dit zie je terug in zijn werk. Kenmerkend zijn de scherpe vormen en lijnen, abstract soms bijna mathematisch. Vaak zijn de werkstukken afgewerkt met een felle kleur glazuur. Af en toe maakt hij ook een uitstapje, maar ook daarbij streeft hij naar perfectie in vorm en afwerking van het oppervlak.

Het KunstGein Podium is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 16.00. Eén van de kunstenaars is altijd aanwezig.

Op de foto v.l.n.r.: Jeroen Endeveld, Jacqueline Tijssen, Henk Smit, Dick Smit en Simone van Belkom

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk