Expositie en lezing van Linda Schouten

Fotografe Linda Schouten exposeert vanaf 1 mei in de bibliotheek. Haar expo heeft de titel ‘De leegte van Auschwitz’. Linda Schouten is naast fotografe ook leerkracht op een Nieuwegeinse basisschool.

Linda: ‘In de foto’s van deze tentoonstelling probeer ik de verlatenheid, de stilte, de triestheid en de gruwelijkheden van deze plek weer te geven. Niet zozeer met schokkende foto’s, maar met details. De lijnen in mijn foto’s symboliseren de rails. Het verval staat voor het niet mogen vervagen van de herinnering, een getuigenverklaring van wat is geweest.’

Op donderdag 7 mei a.s. om 20.00 uur houdt Linda Schouten in de bibliotheek een lezing over Auschwitz en de fotokunst die daar uit voort is gekomen. ‘De leegte van Auschwitz’ is ook de titel van haar fotoboek dat onlangs is verschenen bij uitgeverij Verbum en binnenkort in de bibliotheek verkrijgbaar is. De expositie is te zien tot eind mei en net als de lezing vrij toegankelijk.

Aanmelden voor de lezing kan via actie@detweedeverdieping.nu, telefonisch op 030-6045834 of kom langs voor informatie bij de medewerkers op de tweede verdieping van het Stadshuis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren