Expositie en informatie avond in PCB Uitvaartcentrum

In het PCB Uitvaartcentrum aan de Dorpsstraat 6 in Nieuwegein (Vreeswijk) zijn geregeld informatieavonden en exposities die in het teken staan van het overlijden. Zo is er van 1 september tot en met 31 oktober een expositie keramiek van Marthy Jansen (1946-2013) met thema: ‘Haar verhaal’ en op 30 september een informatieavond over: ‘Testament en nalatenschap.’

Het keramiek van Marthy Jansen is gerelateerd aan de techniek uit de IJzertijd van de Lage Landen. Zij gebruikte overwegend roodbakkende en witbakkende klei. De werkstukken zijn opgebouwd van rollen klei, die daarna dichtgewreven en gepolijst zijn. Zij bakte de werkstukken vóór in een steenoven en het afbakken gebeurde in een veldoven. Door het bakken in een veldoven krijgen de creaties aardachtige tinten. In haar werken legde zij haar emoties en elk werk vertelt haar verhaal. De expositie is gratis te bezoeken tijdens openingstijden.

Op 30 september is er een informatie avond m.m.v. notaris Mr. M. Ph. (Marco) Sutter, Dijkstra Sutter Notarissen. Notaris Sutter zal uitgebreid ingaan op alle aspecten rondom testament en nalatenschap. Aan de orde komende de onderwerpen: wettelijk erfrecht, wat kan bij testament geregeld worden, schoonfamilie uitsluiten, erfbelasting, wat doet een executeur, aan de orde. Het begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Vooraf aanmelden is wel nodig. Dat kan via 030-605 16 30 of nieuwegein@pcbuitvaartzorg.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk