Expositie: ‘De Mens in het Midden’ in de Middenhof

Dubbel genieten; én de Middenhof is weer open én er is kunst te zien van schilderes Ineka Croon en Jan Donders fotografie.

Beide kunstenaars hebben elkaar op het kunstzinnige vlak gevonden in het uitbeelden van mensen. Mensen die vrolijk zijn, van dansen houden, of bedachtzaam in zichzelf gekeerd zijn. De omgeving van café, woning, straat is een belangrijk element in de kunstwerken. Niet altijd staat ‘De mens in het midden’, ook alledaagse voorwerpen kunnen verwijzen naar de aanwezigheid van personen. Zij zijn het indirecte middelpunt.

Het licht in de foto’s en schilderijen speelt een belangrijke rol: accenten leggen waar de kunstenaar de aandacht op wil vestigen. Verf spat van het doek af, het kleurgebruik roept vrolijke gedachten op.
De wereld van de mensen is soms surreëel uitgebeeld, de fantasie van de maker is immers niet gebonden aan de reële wereld. Emoties van kunstenaar en toeschouwer raken elkaar.

Ook benieuwd geworden? Kom dan gauw eens lunchen, dineren of met de kinderen een pannenkoek eten. De kunst is tot eind oktober 2021 te zien.

Op de foto v.l.n.r.: Jan Donders en Ineka Croon

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren