Expositie: ‘Bouw-Kunst’ in het KunstGein Podium

Vanaf woensdag 14 juli t/m zaterdag 21 augustus is er in het KunstGein Podium in het Atrium op de begane grond van het Stadshuis, in de binnenstad van Nieuwegein, weer een nieuwe expositie: Bouw-Kunst! Voor kunstenaars Anna van der Sloot, Han Overgaauw en Ad Terlouw staat het woord ‘bouwen’ centraal in deze expo. Schilderijen met gebouwen, architectonisch foto’s en stenen beelden, maar er is meer te zien. Er is altijd één van de kunstenaars aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden zoals hoe het werk tot stand is gekomen etc.

De kunstenaars

Han Overgaauw – fotografie
Oorspronkelijk komt hij uit Rotterdam en heeft gewerkt in de Rotterdamse theaterwereld waar hij verantwoordelijk was voor het licht- en geluidstechniek.  Vooral het werken met belichting sprak hem heel erg aan. Geweldig het creëren van mooie dingen, het creëren van beelden. Van jongs af heeft hij iets met fotografie. Een eigen doka, alles in zwart-wit, en volgt de Nederlandse fotovakschool. Zijn signatuur is het bewerken van foto’s en zo bouwt hij aan  “het perfecte plaatje”. De bewerkingen raken aan de werkelijkheid, maar hebben vrijwel altijd een surrealistische touch.

Ad Terlouw – schilderen en tekenen
De natuur, stadsgezichten en landschappen dienen als inspiratiebron voor zijn schilderijen. Voor de schilderijen die gemaakt zijn met acrylverf zie je dreigende luchten, zonnige landschappen en stadsgezichten zonder de fysieke aanwezigheid van de mens. Op zoek naar een eigen stijl eindigt hij regelmatig bij het expressionisme, maar dan ineens zie je weer strakke lijnen in zijn werk.
Beide stijlen zijn aanwezigen en zorgen voor diversiteit in de met acryl opgezette doeken. Tekenen en schilderen is en blijft een manier om naar de wereld te kijken. Werken zeggen veel over hoe de kunstenaar in het leven en de wereld staat. Zelf creëren is een uiting van een zoektocht.

Anna van der Sloot – Beelden
Haar beeldhouwwerk ontstaat eigenlijk altijd puur intuïtief. Het werken aan de steen is feitelijk één grote meditatie. Het begint al op het moment dat zij de steen uitzoekt, maar eigenlijk voelt het ook alsof de steen haar uitzoekt. Zo wordt het werken aan het beeld een samenwerking waarbij de steen leidend is. En zo komt het dan uiteindelijk tot een verrassende beeldentaal, meestal abstract van vorm. Ook op het gebied van keramisch vormgeven vindt dit proces vaak plaats. Daarnaast bezigt zij ook andere disciplines, zoals het maken van 3D-portretten, maar ook vazen en schalen. Fotografie en de dichtkunst zijn haar andere grote liefdes.

De expositie in het KunstGein Podium is open op woensdag, donderdag, vrijdaag en zaterdag open van 12.00-16.00 uur. Vergeet niet ook de etalage aan de Raadstede 75 (voorheen Manschot) te bekijken. De toegang is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren