Expositie: ‘Bijzonder gewoon – Gewoon bijzonder!’

Onder de titel: ‘Bijzonder gewoon – Gewoon bijzonder!’ is vanaf 20 januari aanstaande in Museum Warsenhoeck een expositie te zien van schilderijen en fototekeningen van de Nieuwegeinse kunstenares Heleen Zaanen van Noordenne. Op zondagmiddag 20 januari wordt om 15.00 uur de expositie feestelijk geopend. De tentoonstelling zal tot 27 maart op de kunstzolder van het museum te zien zijn.

Heleen Zaanen over haar werk: “In 1998 ben ik begonnen met fotograferen, schilderen en schrijven. Het leuke van deze activiteiten is dat ze elkaar aanvullen. Vaak beginnen mijn schilderijen met een foto, al dan niet door mijzelf genomen, van iets dat mij aanspreekt. Iets in de dingen en mensen om mij heen, in een reis, een gebouw, de natuur, in sport, in boeken, kranten of tijdschriften. Vervolgens ga ik hiermee aan het werk. Ik streef in mijn schilderijen niet naar een realistisch plaatje, maar geef bewust een vertekend / verschilderd beeld van de werkelijkheid. In sommige van mijn schilderijen is het onderwerp nog wel herkenbaar, in andere is dit helemaal abstract geworden. Toch blijven mijn werken, herkenbaar of niet, wel een onderwerp en betekenis houden. Vooral het kleurgebruik vind ik een belangrijk aspect.”

Een werk van Helen Zaanen van Noordenne

De openingstijden van Museum Warsenhoeck zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Het adres is Geinoord 11 Nieuwegein, in het Natuurkwartier bij kinderboerderij IJsselstee en het Milieu Educatief Centrum (MEC).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren