Expositie: ‘Beestachtige Prenten’

Nog tot 7 december is op de kunstzolder van Museum Warsenhoeck aan de Geinoord 11 in Nieuwegein een expositie van 13 Poolse grafici te zien, onder de titel ‘Beestachtige Prenten.’

De stichting ‘Witryna’, die al 25 jaar Poolse grafiek onder de aandacht van het Nederlandse publiek brengt, is de komende maanden te gast bij Museum Warsenhoeck. Het idee van deze expositie ontstond naar aanleiding van het boek van de filosoof Erno Eskens: ‘Een beestachtige geschiedenis van de filosofie’, waarin wordt gepleit voor een volledig burgerschap van dieren. In de laatste eeuwen is langzaam steeds meer oog gekomen voor het dier en zijn belangen.

De 13 Poolse grafici die in het Museum Warsenhoeck exposeren houden zich ook bezig met het uitbeelden van dieren en met de relaties tussen mens en dier. De prenten laten observaties zien rondom een probleem van de tegenwoordige tijd: hoe kijken we aan tegen dieren.

De openingstijden van het museum zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur (vanaf november tot 16.00 uur).

beesten

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk