Expositie 75 jaar vrijheid eindelijk bij KunstGein te zien

Vorig jaar vierde Nederland 75 jaar vrijheid. De expositie ‘Vier Vrijheid’ die toen gepland stond, kon helaas vanwege het Coronavirus niet doorgaan. Aanstaande zaterdag op 26 juni vind om 15.00 uur de langverwachte opening plaats. Deze expositie wordt gecombineerd met ‘Kist-je-Kunst’, ter gelegenheid van 50 jaar Nieuwegein. Elja Schwarz, voorzitter van het 4 en 5 mei comité zal de expositie openen.

In samenwerking met KunstGein mochten Nieuwegeinse jongeren hun idee van vrijheid vorm geven. Bij ‘Kist-je-Kunst’ hebben 50 verschillende kunstenaars kunstwerken gemaakt om het bestaan van 50 jaar Nieuwegein te vieren. Dit in een kistje van 13x18x7 cm en afgedekt middels een glasplaat.

75 jaar Vrijheid door de ogen van jongeren. Dat was vorig jaar de inzet van het Comité 4 en 5 Nieuwegein. Het zijn de jongeren die de traditie van Herdenken en Vieren in de toekomst moeten voortzetten. Met hulp van lokale kunstenaars en docenten zijn er door talentvolle jongeren van basis- en middelbarescholen, fraaie kunstwerken met verschillende technieken gemaakt. Met de getoonde kunstwerken geven zij een inkijk in hun beleving van vrijheid.

Wat is er te zien:

  • Koffertjes: Anna van Rijn (Tineke Mook, docente)
  • Schilderijen: BS Lucas Galecop (Jazz)
  • Schilderijen:  Montessorischool de Vleugel en BS Toonladder Galecop en Willem Alexander (Kids Art)
  • Tableautjes acryl gieten: diverse scholen (Jasmijn Felix)
  • Foto’s: diverse scholen (Jan Donders)

Beide exposities zijn van 28 juni tot 10 juli bij KunstGein in het Atrium van het Stadshuis in de binnenstad te zien. Daarnaast wordt ook op de Raadstede 75 verschillende kunstwerken tentoongesteld. De toegang is gratis. De openingstijden zijn van mandag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk