Expositie ‘4 VISIES”

Op 4 december aanstaande opent bij Kunstenaars Centrum Nieuwegein (KCN) de nieuwe expositie ‘4 VISIES’ van visual artist Nena Sesic-Fiser (geboren in Bjelovar, Kroatië, woont en werkt in Utrecht, Nederland), schilder Koos Ket (geboren in Utrecht, woont en werkt in Nieuwegein,Nederland), fotograaf Zoran Lesic (geboren in Sarajevo, Bosnie, woont en werkt in Den Haag, Nederland), en schilderes Sanja Saric Demirovic (geboren in Sarajevo,Bosnie,woont en werkt in Prague,Czech Republic). De opening wordt om 17.30 uur verricht door Nenad Fiser, filosoof uit Utrecht en zal worden opgeluisterd met zang en dans. De expositie is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 -17.00 uur in de KCN Galerie aan de Kerkstraat 38 te Nieuwegein en is tot 8 januari 2012 te bezichtigen.

Nena Sesic-Fiser:
Haar primaire roeping is schilder- en visuele kunst, maar zij is ook artiest met een multidisciplinaire belangstelling: film en video, scenografie voor film en theater, animator, danseres en zangeres van etnische muziek. In deze tentoonstelling presenteert Nena Sesic Fiser zich als animator met een korte animatie film: “What a City Dreams about.” De film ‘What a City Dreams About’ ontving vorig jaar een speciale prijs voor creativiteit op het Internationale Film Festival EKO-OKO in Sarajevo. Naast de animatie film exposeert Nena ook voor de eerste keer foto’s die zij tijdens de opname van twee animatie films heeft gemaakt.

Koos Ket:
Koos Ket is steeds zoekende om stilte en eenvoud in een werk te brengen. Dorre herfstbladeren probeert hij weer tot leven te brengen op het doek, liefst met de geur en bij. Hij probeert in de simpelste dingen gevoel te brengen. Volgens hem ziet de mens in deze jachtige tijd de stilte en eenvoud niet meer, een condition humaine die de kunstenaar ook in zichzelf waarneemt. Dit weerhoudt hem er niet van de uitdaging aan te nemen om wat hij voelt op het witte doek over te brengen.

Gast exposanten zijn:
Zoran Lešic:
Zoran Lesic geniet erkenning als een vernieuwende fotograaf. Zijn dynamische werk is gerelateerd aan schilderkunst en theater. Zijn gevoel voor verhouding komt voort uit tradities van de beeldende kunst en zijn productietechnieken getuigen van zijn passie voor theater.

Sanja Saric Demirovic:
Na de geboorte van haar enige zoon Darie in 1998 begint zij te schilderen. Sanja’s doeken dragen haar visie op mode en kunst uit en maken gebruik van acryl, pastel en collagetechnieken. Zij is geïnspireerd door mode, vrouwelijke schoonheid en liefde en zoekt een balans in de symbolen die onze wereld omringen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk