EXPO: ‘Uit de Kunst!’ In KunstGein Podium

Vanaf 6 oktober tot en met 13 november is er weer een gloednieuwe expositie met heel veel schilderkunst in KunstGein Podium te zien. Het kunst aanbod is van de leerlingen van Catherine Gathier. Gathier heeft in Vianen een schilderatelier en geeft schildervakanties in binnen- en buitenland. In haar atelier ontvangt zij wekelijks een aantal zeer enthousiaste cursisten.

Er wordt geschilderd met diverse materialen, zoals acryl, olieverf en aquarel. Verschillende onderwerpen passeren de revue. Afgelopen jaren kwamen thema’s aan bod als: Winterlandschap, Nacht in de schilderkunst, Abstraheren van landschap, Werken met reliëf, Bloemen en nog veel meer.

De cursisten werken allemaal in hun eigen stijl en op hun eigen niveau en krijgen aanwijzingen die hen weer een stapje verder brengen. Er wordt naast veel plezier, ook prachtig werk gemaakt. Deze unieke en uitgebreide tentoonstelling toont een bloemlezing van dit zeer diverse werk. Naast dit werk zijn ook enkele schilderijen van Catherine te zien.

Op zaterdag 6 november geeft Catherine Gathier een demonstratie schildertechnieken. Deze demonstratie begint om 14.00 uur. In een uur tijd legt zij uit hoe je een schilderij opzet en hoe werkt je het uit in diverse lagen. Aan bod komen verschillende methodes en penseelstreken, zoals de droge kwast techniek en het werken met paletmessen, het blenden van kleuren en het aanbrengen van een glacis. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en aanmelden is niet nodig.

Tijdens de expositie is er altijd een van de kunstenaars aanwezig die u graag meer kan vertellen over het werk dat u boeit. Het KunstGein Podium in het Atrium (begane grond) van het Stadhuis in de binnenstad van Nieuwegein, is open woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Op de foto: links Catherine Gathier met cursiste Jannigje Hansen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren