Update: Weer twee echte handgranaten gevonden in Vreeswijk

De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) was woensdagmorgen weer in Vreeswijk. Op de Margrietstraat werd rond 08.40 uur op handgranaten gelijkende voorwerpen gevonden. Een bewoner zag ze liggen en belde direct met de politie. Eerder werden in een straat om de hoek, de Beatrixstraat ook al twee handgranaten gevonden en werd een woning in diezelfde straat beschoten. Deze woning is verleden maand op last van de burgemeester gesloten. Het gezin dat er woonde werd ondergebracht op een geheim adres. Het is niet duidelijk of de zaken met elkaar te maken hebben. De politie stelt dat er vooralsnog geen aanleiding is om uit te gaan van een verband tussen de incidenten. De politie zoekt wel getuigen.

Een buurtbewoner laat onze redactie weten dat de straat hermetisch werd afgezet. Politie, brandweer en een ambulance waren ter plekke. Niemand mocht er door. Bewoners hebben laten weten dat twee voorwerpen zijn gevonden die lijken op handgranaten. Bewoners van de Margrietstraat waren voor korte tijd geëvacueerd en werden elders opgevangen. Ook een  arrestatieteam was aanwezig maar werd niet ingezet.

Update (10.20 uur): Inmiddels is door de politie bekend gemaakt dat er inderdaad twee  handgraten zijn gevonden één op de mat bij een woning aan de Margrietstraat en de andere onder de auto die voor de deur stond. De EOD verricht onderzoek.

Update (10.45 uur): De Margrietstraat is weer vrijgegeven. De handgranaten zijn meegenomen door de EOD. De hulpdiensten vertrekken inmiddels. De politie blijft nog achter in de wijk en zal met speurhonden de buurt verkennen.

Update (15.30 uur): Uit onderzoek is gebleken dat ze echt waren, laat een woordvoerder van de politie weten.

De eerste beelden

One thought on “Update: Weer twee echte handgranaten gevonden in Vreeswijk

  1. Van Dam

    Veronderstel dat zoiets voorkomt op Koningsdag

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren