Update: gevonden ‘explosief’ in Nieuwegein blijkt nep te zijn

De A2 tussen Nieuwegein-Zuid en IJsselstein is vanaf 11.00 uur in beide richtingen afgesloten vanwege de vondst van een mogelijk explosief langs de snelweg op het Hooglandse Jaagpad nabij de viaduct. Een medewerker van Rijkswaterstaat die daar aan het werk was vond het pakketje rond 10.45 uur en waarschuwde direct de politie.

Update: Rond 12.00 uur heeft de Explosieven Opruimingsdienst het pakketje met een robot opgepakt en onderzocht. Het blijkt loos alarm te zijn geweest. De snelweg is rond 12.05 weer vrijgegeven voor al het verkeer.

SNELWEG DICHT
De Explosieven Opruimingsdienst is opgeroepen en kort daarna is besloten om de hele snelweg af te sluiten. Er staan inmiddels al files op de A2. Zowel brandweer, politie als een ambulance waren aanwezig.

Het pakket lag in een weiland bij het Hooglands Jaagpad, onder de A2 langs de Hollandsche IJssel. Ook de IJsselsteinseweg was afgesloten voor al het verkeer.

VERKEERSHINDER
Verkeer tussen Utrecht en Den Bosch moest omrijden. Verkeer richting Amsterdam kon de weg  Almere/Den Haag (A27, A12) volgen. Verkeer richting Den Bosch via Ring Utrecht/Breda (A12, A27).

UITLEG
Vanmiddag komt de politie met meer gegevens over deze zaak. Dit kunt u lezen in de loop van de dag op onze website. Het pakketje is wel veiliggesteld door de politie voor sporenonderzoek.

Foto: Politie Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk