Video Update: Echtpaar dat huis uit zou worden gezet wilden de woning opblazen

In een woning in Nieuwegein zijn vanmiddag twee mensen onwel geworden. Het incident zou even voor 17.00 uur hebben plaatsgevonden.

In de woning aan de Zeusburg in de wijk Batau-Noord zou volgens omstanders een gasontploffing hebben plaatsgevonden.Een buurtbewoner rook de gaslucht en alarmeerde de hulpdiensten. De hulpdiensten waren massaal aanwezig. Een traumaheli landde in de omgeving.

Het incident trok veel publiek

Inmiddels is bekend dat het gaat om het bejaarde stel Marijke (70) en Arie (71) van Hoff die woensdag aanstaande de woning zouden worden uitgezet na een lang slepend conflict met de buren. Zij zouden twee grote campinggasflessen hebben opengezet, waardoor explosiegevaar is ontstaan. De rechtbank heeft onlangs uitspraak gedaan dat het stel, na 35 jaar gewoond te hebben op de Zeusburg, de woning mag worden uitgezet. Dat zou afgelopen maandag gebeurd moeten zijn maar ging niet door omdat zij weigerden de sleutel in te leveren bij de verhuurder Bouwinvest.

Een woordvoerder van politie benadrukt dat er geen sprake is geweest van een explosie maar wel van explosiegevaar, zoals in eerdere berichtgeving. Omstanders spreken dit tegen. Een getuige: ‘Geen sprake van een explosie? Was anders een behoorlijke knal even voor 17.00 uur.’ In het raam van de woning zou een gat gemaakt zijn om toegang te krijgen tot de woning.

Inmiddels laat de politie weten dat het gevaar is geweken maar inhoudelijk niets over de zaak wil zeggen. ‘Twee personen zijn onwel geworden door de gasluscht en zijn overgebracht naar het ziekenhuis’ aldus de voorlichter van de politie.

De Lifeliner land in de buurt van de Zeusburg

De gasflessen

4 thoughts on “Video Update: Echtpaar dat huis uit zou worden gezet wilden de woning opblazen

 1. J.Bruinsma

  Ik heb mooie plaatjes van aankomst !!!!

  1. Martin Reijmerink

   Mail ze even naar redactie@pen.nl

 2. hessel

  Heeft de politie onjuiste informatie gegeven ?

 3. Bas

  En nu? Worden ze nu niet meer het huis uit gezet?
  Je moet het wel heel gortig maken wil je om die reden je huis worden uitgezet.
  Hopelijk gaat dat wel gewoon door en wordt er niet gezwicht voor deze chantage.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren