Excursie stinzenplanten op landgoed Rijnhuizen

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 15 maart 2015 om 13.30 uur een excursie op het landgoed Rijnhuizen in Nieuwegein. Deelname aan de excursie is gratis. Het is niet nodig om je van tevoren aan te melden. Het verzamelpunt is bij het kleine hek en bruggetje van het Landgoed Rijnhuizen bij de ingang Rond het Fort in Jutphaas.

Normaal gesproken is de tuin niet toegankelijk, maar voor deze excursie gaat het hek voor ons open. Het park is in Engelse landschapsstijl aangelegd. We gaan kijken naar welke stinzenplanten er groeien en bloeien, bijvoorbeeld Krokus, Bosanemoon, Vingerhelmbloem en Holwortel. Het is nog vroeg in het jaar, maar misschien staat de Bostulp al in bloei. Er staan op het landgoed ook verschillende bijzondere bomen en struiken die de aandacht krijgen, zelfs bomen van meer dan 150 jaar oud.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren