Evenementen gaan wel én niet door in Nieuwegein vanwege Coronavirus

Diverse evenementen die deze week gepland stonden gaan door of niet door in Nieuwegein. Het Coronavirus wordt scherp in de gaten gehouden en gemonitord met het RIVM en de gemeente Nieuwegein. In Nieuwegein zijn vooralsnog geen besmettingen zoals in de omringende gemeenten, behalve een patiënt in het Antonius Ziekenhuis, en wordt het besluit overgelaten aan de desbetreffende organisaties of het evenement wel of niet doorgaat.

Zo heeft het AkoestiCafé eerder deze week laten weten dat het optreden van James Walker aankomende woensdag niet doorgaat in ’t Veerhuis. Of ’t nu gaat om de introductie van de artiest op de website van het AkoestiCafé is ons niet bekend. De organisatie schrijft over James Walker: “James Walker is one of the rarest types of songwriters. His music is intelligent, introspective, and yet melodious and infectious.” De organisatie vond het te risicovol om dit optreden doorgang te laten vinden.

Anders gaat het met de eerste editie van de Nieuwegein Quiz. Deze gaat zonder tegenbericht donderdag 12 maart gewoon door. Wel worden enige voorzorgsmaatregelen getroffen.

De organisatie aan onze redactie: ‘We hebben contact gezocht met de gemeente Nieuwegein over het al dan niet door laten gaan van de Nieuwegein Quiz donderdag 12 maart a.s. De gemeente ziet vooralsnog geen reden tot het afblazen van de quiz. Om toch geen onnodige risico’s te nemen en er een gezellige en ontspannen avond van te maken, hanteren we in ieder geval de regel: Geen handen schudden.’

Het is ook verstandig om de andere gedragsregels van het RIVM te volgen. Ook als u bent bij andere bijeenkomsten of evenementen de komende tijd. Was regelmatig de handen wassen, niezen of hoesten in je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken die meteen de prullenbak in gaan. Mocht u twijfelen aan uw eigen gezondheid, neem dan geen risico en meld u af als u een bijeenkomst of evenement wilt bijwonen.

Mocht u een evenement of bijeenkomst organiseren en gaat deze NIET door. Laat het onze redactie wet. Dat kan door een e-mail te sturen naar: redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren