Evenement Burgemeester kookt 2023 is groot succes geworden

Afgelopen vrijdagavond werd inmiddels de 12e editie van ‘Burgemeester Kookt’ gehouden. Dit keer in congres en evenementencentrum ’t Veerhuis in Nieuwegein Zuid. Doel van deze avond was zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede (lokale) doel: deze keer het Jeugdeducatiefonds.

Het Jeugdeducatiefonds (JEF) vergroot de ontwikkelingskansen van kinderen die in armoede opgroeien. Door inzet van het JEF worden de toekomstkansen van deze kinderen versterkt. De ambitie is dat het JEF de armoedespiraal van het gezin kan doorbreken. Dat is goed voor het kind, goed voor de samenleving en goed voor het verdienvermogen van morgen.

Door de inzet van onze burgemeester mevrouw van Beukering, die zich ontzettend hard heeft ingezet deze avond, is dit evenement een groot succes geworden. Van het voorbereiden van het dessert, het ontvangen van de gasten tot het uitserveren van het eten en het zelfs meehelpen opruimen van de zaal. Het was onze burgemeester niets te veel. Wat een geweldige toewijding. De ruim 100 gasten van het evenement waren onder de indruk van het verhaal van Directeur Jeugdeducatiefonds de heer Hans Spekman en kochten massaal loten en boden flink op de veiling. Alle prijzen en veilingitems waren belangeloos beschikbaar gesteld door Nieuwegeinse ondernemers, kunstenaars en de burgemeester zelf.

Door samenwerking met Lions Quest kon het ingezamelde bedrag uiteindelijk ook nog eens verdubbeld worden. Voorafgaand aan deze verdubbeling werd door ondertekening van een convenant tussen Lions Quest en het Jeugdeducatiefonds de samenwerking bekrachtigd.

De gemeente Nieuwegein ondersteund dit initiatief van harte. Het evenement waar de Lionsclub Nieuwegein voor verantwoordelijk is heeft ervoor gezorgd dat er de komende drie jaar continuïteit aanwezig is voor het inzetten van geld bij OBS De Schakel. Dit is de eerste school in Nieuwegein die aangesloten is bij het Jeugdeducatiefonds.

De organisatoren Lionsclub Nieuwegein en burgemeester Marijke van Beukering kijken terug op een succesvolle avond die maar liefst € 42.000,- opleverde. Een schitterend resultaat waar de organisatie trots op mag zijn.

Hans Spekman en Burgemeester Marijke Beukering serveren voorgerecht uit

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk