Even voorstellen

Na een geweldig succes van onze schaatsers kom ik weer in de realiteit terug en moet gelijk weer denken aan 19 maart. U weet dat er dan weer verwacht wordt dat we gaan stemmen en nu op onze lokale jongens en meisjes.

Ja, ook ik vraag me af waarop ik moet gaan stemmen. Moet het links worden of rechts of misschien op een lokaaltje u weet wel die jongens en meisjes die altijd roepen: jullie zijn groot en wij zijn klein, een beetje Calimero gedrag denk ik dan.
Want als je overtuigd ben van je standpunten heb je dit soort opmerkingen niet nodig toch?

Net als die landelijke partijen die roepen om het hardst : nee dit gaat over de lokale politiek en daar mag je geen landelijke standpunten bij betrekken. Het lijkt wel of ik de voorstanders hoor voor de Olympische Spelen in Sotsji: we gaan voor de sportprestaties en niet voor het politieke klimaat. Of de tegenstanders: we moeten niet gaan want we geven het jongetje Poetin een podium. Maar mensen: kan je dit wel los van elkaar zien? Net als de lokale politiek. Als er in Den Haag een scheve schaats wordt gereden hebben de landelijke partijen hier direct last van. Maar dat is nu eenmaal hoe wij het hier hebben ingericht.

Even terug: waar ga ik op stemmen? Op de die rooie rakkers van de PvdA of op die groene meisjes en jongens van Groen Links maar we hebben nog een linkse rakker: de SP, u weet wel van die tomaat. Of toch rechts, die van de VVD. U weet dat dit de club is van onze premier Mark Rutte die nu jongetje Poetin de les heeft gelezen over de anti homo wet. Of misschien richting de christelijke hoek: het CDA of de Christen Unie. Deze partijen zijn tegen alles wat er op zondag plaatsvind.

Dan hebben we nog de jongens van D66 maar dat vind ik een beetje draaikonten alles voor het electoraat. Verder hebben we onze lokaaltjes maar die vinden alles wat de landelijke partijen doen per definitie fout. Behalve de voorman van ONS: die kan in Den Haag een masterworkshop gaan geven in draaien. Volgende keer zal ik de partijen voor u ontleden en mijn visie geven op de Nieuwegeinse politiek.

Met hartelijk groet
Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren