Evaluatie Fietsverbinding Binnenstad

De aanleg van de Regionale Fietsverbinding Binnenstad met een tweezijdig fietspad langs de Batauweg en de Noordstedeweg roept vragen en reacties op met betrekking tot de veiligheid. Verkeerswethouder Hans Reusch laat weten dat er de komende periode een aantal maatregelen genomen wordt om de verkeersveiligheid te onderzoeken en waar nodig te verbeteren.

Tijdens de opening van het fietspad in maart van dit jaar is met alle betrokkenen langs de route gefietst en besproken welke knelpunten ervaren worden en wat daaraan gedaan zou kunnen worden. De meeste punten zijn inmiddels opgepakt en uitgevoerd. Er zijn bijvoorbeeld extra verkeersborden geplaatst om de automobilisten te attenderen op het twee-richtingen fietspad. De opstelruimte voor automobilisten tussen de Noordstedeweg en het fietspad t.h.v. de Lantaarnstede (van/naar de parkeergarage Stadshuis) wordt zoveel verbreed dat één auto zich hier goed kan opstellen. Het streven is om dit zo snel mogelijk, bij voorkeur aankomende zomerperiode, uit te voeren.

Ook is er de indruk dat de verkeersdrukte op de Noordstedeweg toegenomen is. Om dit te kunnen meten, worden er in de maand mei verkeerstellingen gehouden om de intensiteit van het autoverkeer rond de Binnenstad te meten. De uitkomsten van deze tellingen worden meegenomen in de evaluatie van het tracé. Na de zomerperiode wordt een onafhankelijk bureau gevraagd om het gehele tracé te evalueren. Bij deze evaluatie wordt o.a. gekeken naar de verkeersveiligheid. Op basis van de evaluatie zal het college bepalen of en welke maatregelen nodig zijn om de Regionale Fietsverbinding Binnenstad te verbeteren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk