Katern

Europese Kampioenschappen schoonspringen

De EK schoonspringen zitten er inmiddels op voor de schoonspringers van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein. Voor Oona Abbema was dit toernooi een fantastische ervaring. Ze heeft getraind tussen de beste schoonspringers van Europa en een fijne wedstrijd gesprongen op de 1 meter plank. Er deden 32 vrouwen mee en Oona wist 22ste te worden met 208 punten. Ze sprong een stabiele wedstrijd en dat geeft vertrouwen voor het vervolg van het seizoen.

Voor Daphne Wils verliep dit EK niet zoals ze wilde. Door een rugblessure heeft ze aangepast getraind in aanloop naar de wedstrijden en tijdens de wedstrijd mislukte helaas de moeilijke 2,5 contrasalto. Ze werd 25ste met 185 punten. Door haar blessure heeft ze de 3 meter niet kunnen springen. Zij zal zich de komende weken gaan richten op revalidatie en hopelijk het nieuwe seizoen weer fit kunnen beginnen.

Oona zal nog gaan deelnemen aan de Europese Jeugdkampioenschappen te Kroatië later dit jaar. Vanuit zwemvereniging Aquarijn zal ook de 15-jarige Matthew Hibbert gaan deelnemen.

Binnenkort meer over een nieuw hoogtepunt voor de schoonspringafdeling van Aquarijn.
Zij leveren wederom twee springers aan TeamNL.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk